Свързани новини

17.01.2019 13:31

Започна миене на улици в столицата

Видян 1116 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След перфектната работа по снегопочистването в дните с валеж напоследък, фирмите по чистотата започнаха миене на възлови улици и булеварди в милионния град. Във връзка със затопляне на времето, Столичната община им възложи третирането с вода на основните пътни артерии не само от естетически подбуди, но и като продължение с борбата за по-чист въздух и намаляване на съдържанието на фини прахове частици в него, което е главно сезонно предизвикателство за кметството и ангажираните с чистотата на милионния град.


За осъществяването на процеса по миенето по най-организиран и най-малко пречещ на интензивното движение начин в четвъртък се миха пътните платна на  бул. Тодор Каблешков, площад Ручей, бул. Никола Мушанов, бул. Овча купел и локалното платно на бул. България. Приоритетно се работи по трасетата, по които се движи градският транспорт.


Успоредно тече разбиване на оформили се покрай тротоарите ледени наноси, което обхвана целия град. Във вторник вече бяха почиствани наносите на бул. Черни връх, бул. Драган Цанков, бул. Ботевградско шосе, бул. Христо Ботев и бул. Цар Освободител.


Има грижа и за коритата, тъй като повишаването на температурите води до интензивно снеготопене, което пък прелива в идващите от планините на София реки, протичащи през града.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.