Свързани новини

17.01.2019 09:59

Марешки: F-16 ще си останат паметници като осемте Кугър-а

Видян 1734 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ние от „Воля” сме последователни, оценили сме, че изборът на нови изтребители за армията в момента е най-големият грабеж в целия преход, може би и в цялата история на България, грабеж на български пари, изкарани от българските граждани, които ще се харчат за ненужни железа. Това каза в предаването „Тази сутрин” по бТВ лидерът на партия „Воля” Веселин Марешки.


"За да дадем 2 процента, когато те са били 1 процент за отбрана, този един процент управляващите казват, той идва от въздуха. Той не идва от въздуха, ние го вземаме от пенсиите, здравеопазването и от полицаите и го даваме за самолетите, това е тяхната лъжа", изтъкна Веселин Марешки. "Когато не гласувахме за тази сделка, ние защитихме българския интерес, а не някакви чужди интереси", добави той.


 Според Марешки е излязла наяве коалицията между ВМРО и ДПС, за която той говори от дълго време. Според него правителството ще закупи F-16, за да оцелее.


"Още през декември 2017 г. в речта на Борисов стана ясно, че осемте "Кугър"-а не летят. Така ще стане и с F-16, те ще си останат паметници, тъй като издръжката за тях е по-скъпа, отколкото може да си позволи държавата", коментира лидерът на "Воля".


Парламентът одобри правителството да преговаря със САЩ за F-16 с гласовете на ДПС. Патриотите бяха разделени при гласуването – 14 гласуваха "против”, а  11 – "за”. Проекторешението бе прието с гласовете на 130 народни представители, 84 бяха "против" и нито един "въздържал се".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева

Може би ще ви се наложи да поработите допълнително

Може би ще ви се наложи да поработите допълнително. Във