Свързани новини

16.01.2019 12:20

Приемат бюджета на София

Видян 1189 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Бюджетът на София, който беше представен от кмета преди празниците, влиза за разглеждане в Столичния общински съвет утре. Декларираната от две години основна мисия на Йорданка Фандъкова вниманието да бъде насочено към повишаване качеството на живот се оказва и основен приоритет в годишния финансов план на нашия град.
Заместник-председателят на столичния парламент и представител на ГЕРБ в него Николай Стойнев назовава конкретните мерки. Според него акцентите са няколко: чистотата на въздуха и екологията, а важен фактор за това са транспортът и транспортната инфраструктура. „В последните години изпълняваме програма за най-мащабната модернизация на подземен и наземен транспорт от десетилетия”, коментира пред Столица.bg общинският съветник.
В петък мина общественото обсъждане на Бюджет 2019 на София – нещо, което не се прави например преди внасянето на бюджета на държавата от финансовия министър Владислав Горанов, а би трябвало.
„Категорично най-големият и най-важен обект е изграждането на третата линия на метрото от Подуяне през Орлов мост до Овча купел и Горна Баня. Само до преди 10-на години цялата дължина на метрото беше 10 км. Тази година предстои пускането на първите 8 км трасе от новата линия с 8 станции, като общата дължина на метромрежата ще стане 48 км. Вече са доставени 20 нови влака. Планираме закупуването на още 10, както и модернизацията на 12 от старите. Това са огромни инвестиции, за да може все повече хора да ползват най-удобния, бърз и екологичен транспорт. Паралелно със строежа на метрото, се ремонтират булеварди и улици в кварталите по неговото трасе. Продължаваме с инвестициите и в другите видове транспорт. Още 112 нови автобуса ще обслужват софиянци през 2019 г. с което 90% от превозните средства ще бъдат подменени, а средната възраст на автобусите ще падне под 6 години и те ще отговарят на високите изисквания за съвременен публичен транспорт. През 2019 г. се планира и закупуването на 13 нови трамвая и пускането на нова тролейбусна линия от Манастирски ливади през Лозенец до Центъра . Много важна част от бюджета за 2019-а година е фокусът върху реконструкцията на кварталните улици, тротоари, осветление и по-добри условия за пешеходците, за което са предвидени близо 38 млн. лв”, цитира конкретните пера в бюджета съветникът Стойнев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни