Свързани новини

16.01.2019 13:22

Лавров: Разследването в САЩ не доказа връзка между Русия и Доналд Тръмп

Видян 1365 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Разследването на специалния прокурор Робърт Мюлер за предполагаемото споразумение между президента на САЩ Доналд Тръмп и руските власти не разкрива никакви факти в подкрепа на тази версия, заяви руският външен министър Сергей Лавров на голяма пресконференция за резултатите от работата през 2018 година, предаде Фокус.


"Специалният прокурор Мюлер работи, интервюира десетки, ако не и стотици хора: нямаше никакви информации, които да потвърдят обвинението в тайни споразумения между президента Тръмп и Руската федерация, нямаше факти и никакви информации, което е много, много странно за американската система, която работи бързо, ”- каза министърът. Според него, обсъжданите течове са свързани само с участието на украинската страна в изборите в САЩ.


Лавров посочи тази ситуация като пример за "абсурдността на случващото се" в САЩ. Той припомни и случая на Майкъл Флин, бивш помощник на президента на Съединените щати за националната сигурност, който е обвинен от Вашингтон. Според Лавров Мюлер обвинява Флин в извършването на действия, които в действителност следват интересите на САЩ.


По-специално говорим за опит за намаляване на напрежението с Русия, когато Флин се опита да убеди Москва да не реагира на редовните санкции на САЩ. Освен това помощникът Доналд Тръмп се е опитал да повлияе на позицията на Русия по резолюцията на ООН за Израел. "Той призова руската страна по същество да защитава позицията, която САЩ защитават в ООН в продължение на десетилетия", каза министърът. „Абсурдността на ситуацията за мен е очевидна“, обобщи Лавров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци