Свързани новини

15.01.2019 10:56

Тайно обсъждане на сделката за F-16

Видян 1610 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващите засекретиха парламентарните дебати по бъдещата милиардна сделка за нови самолети за бойната авиация, пише Сега. Във вторник парламентарните комисии по отбрана и по бюджет и финанси обсъдиха на закрити заседания проекторешението на правителството, с което премиерът Бойко Борисов иска депутатите да му позволят да започне преговори за покупка на американски изтребители F-16. Кабинетът иска да получи мандат от парламента и да промени всички досегашни условия по сделката - цена, срок на доставка, начин на плащане. Досега ГЕРБ я наричаше "най-прозрачната сделка".


Решението да бъдат засекретени заседанията вероятно е било взето още миналия петък, когато членове на комисията по отбрана се събраха на неформална сбирка в една от стаите на ГЕРБ в НС.


От БСП обаче вече заявиха, че са категорично против закритостта около сделката. Социалистите смятат, че правителството се опитва да нагоди параметрите на сделката към предпочитания от него американски доставчик.  Депутатът от БСП за България Славчо Велков предложи да се отложи заседанието или да бъде открито, защото не всички документи били предоставени на народните представители от комисията. Велков твърди, че отсъства най-важният доклад на политико-военната група, който е даден в МС, но не и на депутатите, за да се запознаят. "Иначе какво ще обсъждаме”, аргументира се той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Зеленски

Без руски език в ефира след 3 месеца: Киев

Забраната за използване на руски език в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се