Свързани новини

15.01.2019 10:41

Властта крие имущество при любовници

Видян 1864 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутати, министри и редица висши чиновници масово са скрили имуществото и доходите на половинките си, с които съжителстват без брак, пише Медиапул. Те са заявили в изрична декларация до КПКОНПИ, че не желаят информация за имотите на хората, с които живеят на съпружески начала, да бъде публикувана. Затова и декларациите, въпреки че са подадени, не са публикувани на сайта на комисията, сочи отговор на КПКОНПИ на заявление по Закона за достъп до обществена информация, подадено от Mediapool. Припомняме, че някои министри в т.ч. вицепремиерът Томислав Дончев живеят без брак с лица, имащи бизнес в ресорите им.


По закон хората на висши публични длъжности са задължени да декларират, освен собственото си имущество, и това на хората, с които живеят на съпружески начала. Едновременно с това обаче законът позволява информацията от тези декларации да остане само за служебно ползване, т.е. да не се публикува на сайта на комисията. За целта всеки трябва да подаде нарочна декларация и да заяви, че не желае тези данни да стават публични.


Подаването на такива декларации е било масово, става ясно от отговора на КПКОНПИ. Засега не е ясно дали от ведомството са открили някакви нарушения при проверката на информацията от скритите декларации. И в момента информацията се проверява и анализира, твърдят от комисията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат