Свързани новини

15.01.2019 09:27

Радан: Конфискация без присъда е бюрократичен произвол

Видян 1254 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато наближат избори, циганската тема избухва. Криминални престъпления се експлоатират и се правят етнически скандали. После идват избори и започва купуването на гласове, заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ Радан Кънев от "Демократична България".


Нещата седят така от много години и няма никакво развитие. Няма никакъв анализ на циганския проблем. Рано или късно това ще се превърне в много по-голям проблем от този, който виждаме в момента.


"Ясно е, че има много голям процент на престъпност сред циганите, но това не единственият проблем. В циганските гета има санитарни проблеми, проблеми с незаконното строителство, образователни проблеми. Много от политиците използват тези проблеми, за да могат да купуват гласове на изборите. Ням образован и интелигентен човек, който да тръгне да продава гласа си. Гражданска война няма да има и говоренето по тази тема е опасно. Факт е обаче, че агресията ескалира. Днес отново чухме за криминално нападение от човек, който има 30 криминални прояви. Какво прави този човек на свобода? Беззаконието в цялата страна се засилва", каза още той.


Радан Кънев коментира и темата за избор на нов изтребител. "Много ми е интересна позицията на президента Румен Радев. Преди години той е подкрепял да се закупят F-16, а сега открито критикува този избор на правителството. След като веднъж е взето това решение, то трябва да бъде придвижено напред и реализирано. Не може пак това решение да се връща назад и да се замазва. Модернизацията на българската армия е необходима и трябва да се вземе политическо решение, както и да се носи политическа отговорност", категоричен беше Кънев.


По думите на Кънев е особено потресаващо, че прокуратурата подкрепя, че може да има конфискация след оправдателна присъда. Това означава, че прокуратурата е наясно, че повдига калпави обвинения, които са несъстоятелни.  „Законността ли ни управлява или бюрократичен произвол?“, запита в края на разговора Радан Кънев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева