01/02

Свързани новини

14.01.2019 15:42

Задържаха трима за разораването на дюните край Смокиня

Видян 2095 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Трима са задържани за заравняването на къмпинг Смокиня. Това са двамата багеристи и поръчителят.


Багеристите са от село Варадиново, а поръчителят е от Бургас, разкри говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. В събота музикантът Васил Гюров разпространи снимки във Фейсбук , че дюната на къмпинг Смокиня е заравнена.


Двамата, задържани в неделя багеристи, твърдят, че са били наети срещу 1000 лв. да заравнят дюната. Мястото, което е трябвало да заравнят, е било обозначено с колчета, казали още багеристите пред разследващите, уточни Арнаудова.


Двамата багеристи са посочили трето лице, което ги е наело да извършат услугата, каза говорителят на главния прокурор.


Поръчителят е бил задържан в късните часове на неделя срещу понеделник. Той твърди че не ги е наемал и не е знаел, че дюните са заравнени, каза още Арнаудова. Вчера поръчителят 45-годишният Иван Нончев (на снимката) от Бургас е бил пуснат срещу парична гаранция от 10 000 лева.


Мъжът притежава фирма Тарс Нончев ПРО и продаваща авточасти за товарни автомобили. Той е собственикът на внушителната каравана, която е била паркирана в началото на лятото пред разораните дюни. Според къмпингари, Нончев многократно се оплаквал, че дюните му скривали морската панорама, посочва бургаската медия.


Според твърденията на двамата арестувани багеристи Манол Пазвантов и Васил Георгиев - Нончев им платил 1000 лева и дал точни указания какво да направят, имало дори поставени колчета. Те изравнили пясъчните формирования, смятайки, че щом ги викат, всичко е законно.


Багерът, с който е заравнена дюната е намерен укрит в близост до извършеното нарушение, заяви още говорителят на главния прокурор.


Багеристът, разорал къмпинга - Манол Пазвантов на 24 г., също е с парична гаранция, но в размер от 2 000 лева. Срещу двамата е повдигнато обвинение за унищожаване на природна забележителност, за което законът предвижда до 3 години лишаване от свобода или пробация, както и глоба от 3 000 до 10 000 лева.


Третият, който бе първоначално задържан, се оказа 18-годишен младеж, спътник на багериста, който остава ключов свидетел по делото. Всъщност други свидетели и трети очевидци на станалото няма, каза директорът на полицията старши комисар Калоян Калоянов. Той подчерта, че в полицията така и не е бил получен сигнал за случващото се в къмпинга, а разследващите са се самосезирали от медиите.


Обвиненият в поръчителство Нончев отричал да е наемал багериста, но Манол Пазвантов пък твърдял обратното.


Нончев го наел с уговорката да не се притеснява, тъй като парцелът бил негова собственост.


Тепърва ще се прави замерване да се уточни каква част от дюните са разрушени, най-вероятно ще бъде санкциониран и концесионера.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева