Свързани новини

14.01.2019 15:41

Куха фирма взе 1,3 млрд. лв. за АМ Хемус

Видян 1454 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дни преди Коледа правителството наля 1 млрд. 350 млн. лв. (с ДДС) в държавната фирма Автомагистрали АД, която повече от 10 години няма никаква реална дейност. Става дума за допълнително отпуснатите средства за строителството на 142 километра от АМ Хемус. От АПИ вече потвърдиха, че компанията сама по себе си не  функционира от времето на Тройната коалиция и няма нито един договор с подизпълнители.  Според депутата Елена Йончева фирмата няма капацитет за ангажимента, който поема. От БСП, внасят искане в АПИ да им се предостави договора между Автомагистрали АД и агенцията за строителството на АМ Хемус.


Подобен казус имаше и миналата година, когато бяха дадени 120 млн. лв. на фирма, която прави по 1 поръчка за 1 млн. за последната петилетка.


Преди месец беше организиран протест със строителни машини на Цариградско шосе след искането на опозицията за проверка на качеството на магистралите. По-късно същите фирми получиха без търг и конкурс 1,3 млрд. лв.  за доизграждането на АМ Хемус", припомни Йончева.


Тя заяви пред журналисти, че освен договора с дружеството, БСП изискват от МРРБ и рамковите споразумения между Автомагистрали АД и фирмите, които ще строят отсечките от АМ Хемус.


Йончева припомни и уверението на бившия директор на АПИ Светослав Глосов от 10 октомври 2018, че до края на 2018 година ще бъдат обявени обществените поръчки. Малко след това строителството се възлага на фирми без обществени поръчки, критикува тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…