Свързани новини

14.01.2019 13:45

Каракачанов няма да се извинява на ромите

Видян 1453 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Единственият начин за пълноценна интеграция на ромите е през образование и труд, смята министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той заяви, че няма за какво да се извинява, след като организации му поискаха оставката, заради изказването му за ромите от миналата седмица. За днешния протест пред Министерски съвет вицепремиерът коментира, че всеки има право да протестира.


Припомняме, че миналата седмица Красимир Каракачанов заяви във Войводиново: "Циганите в България станаха изключително нагли вече. Преди няколко дена убиха полицай, преди два дена бият военен. Това не може да продължава повече".


Вицепремиерът коментира днес темата пред журналисти в Министерството на отбраната, след като ученици от Златарица го поздравиха по повод празника "Василица". По думите му тази инициатива е добра, защото дава пример на останалите в общността как могат да се интегрират - през образованието и труда, съобщава бТВ.


Вицепремиерът отбеляза, че вече е изготвил Стратегия за интеграция, която трябва да се внесе в МС. Той обясни, че интеграцията става през събаряне на гетата, защото хората в тях трябва да живеят заедно с останалите граждани. Те трябва да се трудят и да изкарват пари, за да си осигурят място за живеене. По думите му местната власт контролира незаконното строителство и изникването на подобни гета, както и образователната система в съответната община.


Каракачанов отбеляза, че е съгласен да се дават пари за интеграция, но за образование и спрямо съответен резултат.


По думите му всички организации, които през годините са усвоявали средства за ромска интеграция трябва да направят отчет за това колко пари са получени, за какво са изразходени и защо няма ефект от това. Според него те са основните отговорни, защото те са получили парите.


Министърът коментира и инцидента от вчера, при който курсанти от Националния военен университет бяха нападнати. Автомобилът, с който са пътували, е засечен от друга кола, нападателят след това нанася удари с брадва по предното стъкло на колата на курсантите. Министерството на отбраната уточнява, че лицето е от ромски произход и има множество криминални регистрации.


Според Каракачанов това е поредният случай, който показва, че има проблем в обществото, но той не се решавал с протести, а с честно говорене и с мерки за интеграция, които минават през училищата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог