Свързани новини

13.01.2019 09:11

Оставиха в ареста петимата свидетели по КТБ, бТВ съобщи решението на съда предварително

Видян 2331 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираният наказателен съд остави в ареста петимата задържани свидетели по делото КТБ. Те са обвинени за пране на 2,5 млн. лв. чрез схема за коледни бонуси. Ставало по поръчка на директора на банката Цветан Василев. Има още двама обвинени, единият от тях обявен за общонационално издирване, а другият не е арестуван по здравословни причини.


В същото време бТВ съобщи решението на Спецсъда близо половин час преди определението да бъде официално прочетено на съдебното заседание, предаде репортер на Фрог нюз от залата. Това е скандално, защото означава, че някой от съдиите го е съобщил на телевизията предварително.


В 18.10 бТВ съобщи: Съдът оставя в ареста задържаните свидетели по делото КТБ. Само че на заседанието съдия Пламен Панайотов каза, че определението ще бъде прочетено в 18.30.


По закон до обявяването решението е тайна. Освен ако не е взето предвалително, което е още по-голям скандал. Защитниците и обвиняемите бяха шокирани от този факт. Адвокатите са единодушни, че е нарушена тайната на съвещанието и че преди да е чуто решението в съда, медиите вече са уведомени.


По-късно стана ясно, че съдебното решение е същото като това, което е обявено по телевизията.


След като Фрог нюз публикува тази информация,  бТВ моментално свали новината и отново я пусна, но много по-късно. В протокола на заседанието е отбелязан фактът, че медия е съобщила за решението на съда, преди самият съдия да го е направил. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева