Свързани новини

12.01.2019 17:01

СРС-тата срещу Иванчева: Чаках като пионерче пред вратата, идеше ми да ги плюна

Видян 2534 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Многократно прослушване на една и съща фраза, питания към другите: "Ти какво чуваш" и опити да се разгадае мисълта на говорещия по "логически път". Така премина съдебното заседание по делото срещу отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и Петко Дюлгеров в петък, пише Медиапул.

По искане на Петрова и адвокатите ѝ съдът прослушваше многократно един и същи запис СРС-тата , за да се отстранят разминаванията между записано и свалено на хартия. Оказа се, че забележките на Петрова засягат главно неясни реплики от записите, които не променят смисъла на казаното. Съдия Иво Хинов все пак нанесе корекциите, но многократно констатира, че на местата, където е изписано "Не се разбира" действително нищо не се разбира. Бяха изслушани записи на разговори между обвинения като посредник Дюлгеров и бизнесмена Александър Ваклин, за когото прокуратурата твърди, че е бил изнудван от Иванчева и Петрова.

В разговорите си Ваклин и Дюлгеров рядко изричат думата "пари". Вместо това се говори за неща – носи ли ги, къде трябва да се държат, кой на кого да ги занесе. След единствената си среща с Иванчева Ваклин е много ядосан от отношението ѝ. Оплаква се, че не е поела никакъв ангажимент, даже не си спомняла името му и можела като нищо да го "пусне по пързалката" – да вземе парите, а след това да му забави документите с още 10 месеца. Бизнесменът обяснява, че работи с англичани, на които казал, че ще дава пари за консултанти. "Взимам ги нещата, казвам им – нещата са при мене, пускаш нещата. Като не пускаш, връщам ти всичко и довиждане, така правим", успокоява го Дюлгеров.

Ваклин се чувства унизен след срещата си с Иванчева, става ясно от разговора му с Дюлгеров. Обиден е, че кметицата не знаела името му и от коя фирма е. "Извинявай, това ли е личен ангажимент", пита той. Бизнесменът обяснява, че е чакал пред кабинета на Иванчева като "пионерче пред учителската стая". И в един момент заявява: "Идваше ми да ги плюна в лицето".

С толкова пари може да се купи кмет на града или да се промени законът, разсъждава още бизнесменът. "Това са много пари. По-добре да издигна кандидатура за столичен кмет или да променя закона. С толкова пари ти казвам, че ще мине през парламента да сменим закона, да са назначаеми тия тъпанари", заявява той по адрес на Иванчева, която не е член на никоя партия и бе избрана със сериозна подкрепа от жителите на "Младост".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес е важно да работите в синхрон с другите

Днес е важно да работите в синхрон с другите, иначе