Свързани новини

10.01.2019 13:35

Отнеха с измама заведение на българин в Лондон

Видян 1895 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отнеха с измама заведение на българин в Лондон, предлагащо безплатно кафе на бездомници. Преди време българинът Илиян Кузманов отваря в Лондон EZO Bistro. Заведението е със социална кауза.


В помещението на гарата на квартал Баркинг в английската столица Кузманов разполага библиотека, картинна галерия и кафене. Постижението му е оценено с първо място в класацията за най-добро кафене от сайта londonist.com.


Книгите в библиотеката са на български, руски, френски и английски.


Но по-важното е, че в бистрото на българина, хората, които нямат възможност, може да си сипят безплатно кафе, чай, както и да си хапнат бисквитки. Посетителите имат възможност и да поиграят шах, защото част от масите са декорирани като дъски за древната персийска игра.


По стената са наредени картини, които се продават. Но те не са рисувани от известни майстори на четката, а от бездомни художници. На тях Илиян Кузманов се натъква чрез връзка с неправителствена организация, която събира средства за препитанието им.Всичко върви добре, докато преди година и половина се появяват хора, които искат да купят бизнеса на нашенеца. В същото време му се налага да пътува. Когато се връща в Лондон, в навечерието на новогодишните празници, заварва една компания, която междувременно е сключила договор с човека, който Кузманов оставя да менажира кафенето.


Всичко това става чрез процесуален хаос, който по думите на българина, е възможен, тъй като очевидно англичаните смятат чужденците за втора ръка граждани,които трябва да са послушни и да си затварят устата, независимо какво им се случва.


В момента се води дело, провеждат се и срещи с посланика в Англия. Във "Фейсбук" е създадена и група "Аз подкрепям едно от най-добрите кафената в Лондон".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион