Свързани новини

10.01.2019 12:26

Българската петролна и газова асоциация напуска КРИБ

Видян 3456 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Българската петролна и газова асоциация (БПГА) напуска КРИБ, иска спешна среща с премиера Борисов и  изразява категоричното си несъгласие с опита да се протака влизането в сила на закон, вече приет от българския парламент.


Това на практика означава продължаване на живота на сивата икономика в структуроопределящ сектор за България, какъвто е производството и търговията с течни горива."


 


Това се казва в официална декларация на БПГА.


 


Членовете на БПГА изразяват и възмущението си от факта, че отлагането се предлага без никаква дискусия и консултации със засегнатия бранш.


"Нещо повече, смятаме, че се прави целенасочен опит реалната дискусия за ограничаване на контрабандата, ДДС-измамите и други незаконни схеми в сектора, да се измести от спекулации за противопоставяне на големи и малки фирми в бранша и за ограничаване на свободната конкуренция", се казва в декларацията.


 


В нея се подчертава, че БПГА изразява дълбокото си разочарование от КРИБ, която е изпратила до министъра на икономиката Емил Караниколов писмо, с което се иска отлагане на влизането в сила на закона и в което се правят предложения за промени в текстовете му. Подобно писмо нито е съгласувано с БПГА като член на КРИБ, нито дори сме били информирани за съществуването му, заявяват от асоциацията.


 


Председател на БПГА е Валентин Златев, генерален директор на "Лукойл–България". Той е един от най-влиятелните бизнесмени в България, известни са връзките му в правителството и политическите среди.


Членове на Асоциацията са "Бент Ойл" АД, „Булмаркет ДМ” ООД, „Ви-газ България” ЕАД, „Газтрейд” АД, „Еко България” ЕАД, ЗАРА-Е ЕООД, Литекс АД, „Лукойл България” ЕООД, "Лукойл Нефтохим Бургас" АД, "НИС Петрол" ЕООД, „ОМВ България” ЕООД, "Петрол" АД, „Приста Ойл Холдинг” ЕАД, „Ромпетрол България” ЕАД, "Синергон Петролеум" ЕООД, "Шел България" ЕАД.


Асоциацията е единствената представителна организация едновременно на петролния и газов сектор в Република България. Тези браншове безспорно са от стратегическа важност за икономиката на държавата – в основата на транспортната система, енергетиката, отоплението на битовата сфера. Компаниите, членове на БПГА са и сред най-големите данъкоплатци в България.


Според запознати декларацията на БПГА поставя правителството в патова ситуация в много труден момент.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.