Свързани новини

10.01.2019 11:14

Цветелин Кънчев: С Каракачанов решаваме конфликтите на маса

Видян 1573 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всичко може да се реши на една хубава трапеза с една хубава ракия. Правя уникална ракия от горски малини, която прави чудеса, създава топлота у хората, предразполага ги да си подадат ръце.“ Това каза лидерът на партия „Евророма“ Цветелин Кънчев във връзка със случая в с. Войводиново и твърденията на бившия депутат от ДПС Александър Методиев (Бат Сали), че Кънчев и Каракачанов са обикаляли ромски махали да купуват гласове.


„С Красимир Каракачанов се познаваме много добре, решавали сме редица конфликти с него и с неговите заместници, решавали сме ги на маса“, обяви Цветелин Кънчев. Той даде пример с напрежението в „Красна поляна“ през 2007 г.: „Седнахме, почерпихме се, направихме една трапеза, стиснахме си ръцете, всеки си отговаряше за своите хора и проблемите се потушиха“.


За все още необявена от властите информация по случая с пребития военен във Войводиново намекна в студиото на  bTV лидерът на „Евророма“ Цветелин Кънчев. Той подчерта, че инциденти като този показват необходимостта и роми, и българи да застанат заедно срещу насилието – без значение от кой етнос идва той.


„Настоявам да бъдат публикувани пробите за алкохол и на двете страни, да бъде публикуван целият видеозапис от охранителната камера, която е заснела инцидента“, заяви той, като обаче подчерта, че няма нормален човек, който да приема ритането по главата на паднал.


Кънчев припомни за друг инцидент с участието на командос, който според него не е предизвикал подобна силна обществена реакция – убийството на полицай от май миналата година, за което беше арестуван военен. „Извършва убийството на 21 май, на 30 май пуснат с подписка – 50 командоси в залата ръкопляскат на военния съд“, отбеляза Кънчев.


По отношение на ромската престъпност, лидерът на „Евророма“ отбеляза, че последните 5 големи инцидента, довели до етническо напрежение, имат едно общо нещо: „Участват едни и същи хора от една прослойка, която говори турски език, спазват религиозните обичаи точно както турците ги спазват, определят себе си като турци (…) докога всички нормални цигани в тази държава ще патят заради тези хора?!“.


В тази връзка Кънчев призова вицепремиера Красимир Каракачанов да каже дали смята за „нагли“ всички цигани, или само тези, които извършват „зулуми“. Според него ромските общности могат да бъдат ценен съюзник.


Източник: vlastta.bg



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей