Свързани новини

09.01.2019 16:12

Карадайъ: Рано или късно ДПС ще стане първа политическа сила

Видян 1846 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рано или късно ДПС ще стане първа политическа сила в страната, ако не в това поколение - то в следващото, заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ в словото си по време на честването на 29-годишнината на партийната организация в Кърджали, предаде Епицентър.


„Живейте и се подгответе изпреварващо. Не оставайте в миналото. Мислете и се развивайте изпреварващо. В епохата на информационните технологии, подгответе се за новите професии в света, и то изпреварващо, за да може да развием и нашата страна”.


С тези думи се обърна към младите хора, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на честването по случай 29-годишнината от учредяването на Областната структура на ДПС в Кърджали. Той предаде на кърджалийската организация на Движението специалните поздрави от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.


„Тук, тази вечер, сме заедно. С нас са Разград, Търговище, Смолян. Защо? Защото, ДПС има нужда и от Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Пловдив, Бургас, Ямбол. Ние сме заедно с Делиормана, Добруджа, Североизточна България, но ДПС има нужда, също и от Северозападна България, от Видин, Монтана, Враца, за да станем първа политическа сила в цялата страна. Ние, няма да се откажем от този път. Рано или късно, и това ще стане. Ако не в нашето поколение, то в следващото!“, заяви още председателят. Той подчерта, че ДПС няма да се откаже от избрания път. Пътят на заедността, единството, различието. „И всеки различен е добре дошъл при нас. Единствено в ДПС различията и различните се ценят. А не са проблем!“, каза още Карадайъ.


Лидерът на ДПС подчерта, че днес у нас се води политика на разделение и противопоставяне, което не води до нищо добро в нашата родина. „Но ние, като отговорна партия, сме длъжни да направим всичко възможно, за да преодолеем езика на омразата, ксенофобията, разделението и противопоставянето. Напротив, точно на тяхно място трябва да доведем политиката на толерантността, заедността, за да може с много ясна и точно разписана програма за ускорено догонващо развитие на страната, да направим, така, че нашите деца да останат да живеят в България, като достойни европейски граждани. Това е наше задължение! Това е наша мисия!”, отбеляза Мустафа Карадайъ.


Над 500 души – учредители на партията, репресирани, представители на общински и областни структури, бивши регионални директори, кметове на общини, председатели на общински съвети на ДПС, младежките организации и женските структури на Движението присъстваха на отбелязването на рождения ден на партията. Събитието бе организирано от Областния съвет на ДПС.


Сред официалните гости бяха още зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и инж. Хасан Азис, евродепутатът Неджми Али, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула, областният председател на ДПС Кърджали Изет Шабан, народните представители Адлен Шевкед, Ерол Мехмед, Хайри Садъков и Имрен Мехмедова, евродепутатът Неджми Али, областният председател на Младежко ДПС Кърджали Байрам Байрам, бившите народни представители Салиха Емин и Мустафа Ахмед, областният председател на ДПС Смолян Салих Аршински и представителят на ДПС в Истанбул Фахри Ватансевер.


„29-годишнина на ДПС е повод не само за критична равносметка, но и повод все пак, ние да се всеизмерваме с постигнатото през годините. Има няколко неща, които показват, какъв дълъг път е изминал всеки един от нас, независимо дали е тръгнал от Смолян или от Крумовград и Черноочене, защото, всеки един от нас, тръгнал от най-последното населено място е стигнал и до Българския и Европейския парламент, и има своето „аз“. Това, което, ние сме постигнали през последните 29 години“, заяви в своето приветствие зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис.


Първият координатор на ДПС за Южна България и един от учредителите на Движението адвокат Мюмюн Йълмаз отбеляза, че Кърджали е крепостта на ДПС. „Тази година, предстоят много важни два избора. Трябва да бъдем готови. Не подценявайте Кърджали, без Кърджали ДПС няма да е същото. Кърджали е автентичността на партията! Ако не беше кърджалийската организация, Движението нямаше да има толкова устойчиви основи. За това Кърджали си остава крепост на ДПС”, заяви Йълмаз.


Приветствие към присъстващите отправиха още областният председател на ДПС Кърджали Изет Шабан, евродепутатът Неджми Али, народният представител Ерол Мехмед, областният лидер на Младежко ДПС Байрам Байрам.


По повод 29-годишнината от учредяването на ДПС в Кърджали лидерът на партията Мустафа Карадайъ, зам.-председателите Ахмед Ахмедов и инж. Хасан Азис и областният лидер на Движението инж. Изет Шабан връчиха благодарствени плакети на учредителите на областната структура на ДПС в Кърджали.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ЕП

ЕП зове Русия да върне държавното съкровище на Румъния

Европейският парламент прие с вдигане на ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец