Свързани новини

08.01.2019 10:12

Спецзакон срещу жълтите от демократа Макрон

Видян 1458 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският премиер Едуар Филип заяви, че правителството ще спре неправомерните протести и ще засили наказанието за бунтове след демонстрациите на Жълтите Жилетки, започнали през ноември, предаде RT.


Новите мерки значително ще затегнат наказанието за хората, които участват в размирици, каза Филип, като добави, че e "необходимо да се запази свободата" да се демонстрира във Франция. Тези, които искат да протестират мирно, не трябва да бъдат наказвани", обясни той.


Съобщението идва като част от новите мерки за „обществен ред”, предприети от правителството след протестите на Жълтите жилетки, довели до насилие срещу полицейски служители и правителствени сгради.


Пресцентърът на Филип заяви, че правителството ще вземе "много твърда позиция" срещу "продължаващото неприемливо насилие в цялата страна".


Филип каза още пред канал TF1, че 80 000 души военна полиция ще бъдат разположени във Франция следващата събота, включително 5 000 в Париж. Над 1000 души вече са с повдигнато обвинение във връзка с протестите и бунтовете.


„Около 5600 души са били задържани от началото на движението", заяви Филип.


"Не можем да приемем, че някои хора се възползват от тези демонстрации, за да чупят, да палят", подчерта той.


Неотдавна обявените мерки за ограничаване на националното протестно движение доведоха до смесени реакции. Докато кметът на Тулуза Жан-Люк Муденк заяви, че е "доволен" от действията на Филип, опозиционните политици като Жан-Люк Меланшон саркастично посочиха, че премиерът напълно се е изключил от реалността.


Активистите на Жълтите Жилетки като цяло са бесни. „Хората ще запомнят това правителство с кървавата репресия на гражданското движение“, пише един потребител в социалните медии. "Срамувам се от моята Франция заради тази репресия. Да живеят Жълтите жилетки!", написа друг.


Снимка: Ройтерс



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец