Свързани новини

08.01.2019 09:27

Варна не знае що да стори с дупката за 43 млн.лв.от Гергов

Видян 2623 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Община Варна засега няма идея какво ще прави с имота, известен като Дупката, купен от пловдивския бизнесмен Георги Гергов, пише Сега. Кметът на града Иван Портних заяви, че бъдещето на терена ще бъде решено чрез конкурс, на който ще бъдат поканени международни участници.


 “Нека специалисти и архитекти да дадат своите предложения и съм убеден, че ще изберем най-доброто решение”, заяви той. Според кмета върху парцела не бива да се строят сгради, а да се превърне в част от пешеходния ринг, който свързва същинския център с района на пристанището. Парк, паметник на Кирил и Методий и музей са най-споменаваните идеи в публичното пространство за въпросното пространство, което е с големина около 3 декара.


Община Варна купи Дупката от Гергов за 43 млн. лв. Парите бяха предоставени от правителството, като цялата процедура се разви скоростно през есента. Бизнесменът е член на БСП, опонент на лидера на Нинова, което в политически план породи коментари, че чрез сделката властта подпомага опозицията в социалистическата партия. На една от комисиите към общинския съвет в края на 2018 г. стана ясно, че местният парламент трябва да ликвидира дружеството, което стопанисва терена. Вчера Портних потвърди тази информация. На същото заседание се разбра още, че прокуратурата проверява сделката.


Междувременно Портних изрази надежда, че новата част от бул. “Васил Левски” ще е готова до втората половина на април. Проектът е най-голямата инфраструктурна инвестиция в града за последните десетилетия, като засега цената му е около 115 млн. лв. Основна част от тях (85 млн. лв.) осигури правителството. Първата копка бе направена през август 2017 г. Според обещанията на премиера Борисов булевардът трябваше да е готов в рамките на година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп