Свързани новини

07.01.2019 14:13

Фандъкова: Между 120-160 снегорина са в готовност

Видян 949 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Не са констатирани проблеми с движението на градския транспорт във връзка със снеговалежите. Разбира се, важно е да не допуснем заледяване, това е задачата на почистващите фирми. Между 120-160 снегорина са в готовност през цялото време, когато е необходимо да се включат в снегопочистването, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова след представяне на нови 7 микробуса за обслужване и превоз на трудно подвижни хора, предаде Фокус.

 „Разпоредила съм да се почистват спирки, подходи към подлези и тротоари, които са общинска отговорност. Надявам се и собственици на жилища да почистват пред сградите си, за да не се допусне заледяване и проблем за пешеходците“, посочи Фандъкова. Тя обясни, че Кризисните центрове за настаняване на бездомни хора в общината работят 24 часа в денонощието.


„Тази нощ 150 души са нощували, те могат да останат и през деня, ако желаят. Отново ще призова хората, които имат информация за бедстващи хора да се обаждат на тел 112. Ако там има проблеми, защото ми се оплакаха хора, че невинаги се реагира, може да се обаждат на номер 0 700 17 310, на който директно може да се подава информация“, посочи тя, като обясни, че Столична община разполага с мобилен екип, който отива на мястото, за където е подаден сигналът и предлага на бедстващия необходимата помощ. Попитана дали от началото на зимния сезон е имало проблеми с фирмите, които отговарят за снегопочистването на общината, тя отговори: „В различните ситуации, разбира се. Проверките са сериозни, знаете, че разполагаме с GPS система, която наблюдава в реално време и констатира самото движение и работата на снегорините. Колегите от Столичния инспекторат и аварийно спасителната дирекция са винаги на терен. Когато не си свършат работата, винаги налагаме санкции", подчерта кметът на София Йорданка Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на