07.01.2019 09:31

СМС = развод в Саудитска Арабия

Видян 1386 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Саудитска Арабия прие нов регламент, който изисква съдилищата да уведомяват жените чрез текстово съобщение, ако са разведени. Напредничавият закон е предназначен да премахне склонността на кралството към „тайни разводи“, предаде RT.


Преди новото правило саудитските мъже бяха в състояние да прекратят брака си, без да казват на жените си. От неделя съдилищата ще изпращат текстови съобщения, информиращи жените за края на техните бракове. Регламентът има за цел да гарантира, че жените са наясно със семейното си положение и могат да предприемат необходимите правни мерки за издръжка.


Миналата година забраната за шофиране на жени отпадна, което означава, че всяка саудитска жена може да потегли по улицата. За шофьорска книжка обаче първо трябва да получи разрешението на съпруга си. Също така нейните показания пред съда за развод имат само половината от стойността на тези на съпруга.


Лекотата и удобството на развода чрез текстови съобщения не е саудитско изобретение. Фатва, издадена от турската дирекция по религиозни въпроси през декември 2017 г., постанови, че нещастните съюзи могат да бъдат разтрогнати чрез телефонно обаждане, факс, писмо или дори текстово съобщение, като се използва метод, наречен „троен талак“.


Снимка: Ройтерс



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и