Свързани новини

04.01.2019 16:50

Министър Желязков: Ще блокираме пакета Мобилност 1

Видян 1236 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Ще блокираме пакета Мобилност 1, ако не успеем да постигнем това, което удовлетворява транспортния бранш. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков след среща с представители на транспортния бранш във връзка с пакета Мобилност 1, предаде Фoкус.


„Това е уникална среща по две причини – събрахме се представители на българския парламент, на европейския парламент, на изпълнителната власт и цял един бранш, който внася значителен елемент от БВП на България. Всички ние представляваме България по отношение на приемането на пакета „Мобилност 1“. Още от началото той премина през утежняващи законодателни версии за нас и темата на това събиране беше обсъждането на тактиката по време на гласуването в Европейския парламент. Мисля, че няма различия в нашите виждания както в съдържателната част, така и по отношение на взаимодействие с останалите представители в Европейския парламент“, заяви Желязков.


Той посочи, че на 9 януари ще се проведат редица срещи по темата с представители от Литва, Полша и Унгария. „И ще се включим в протестните действия с оглед показване на единство и единомислия. Ние имаме проактивно поведение, защото набелязахме и мерки, които се протестират отвъд събитията на 10 януари и гласуването от транспортната комисия. Всички прийоми и похвати - и добри, и лоши, на европейска бюрокрация трябва да бъдат използвани, защото защитаваме интересите на България и на бранша. И ние като представители на изпълнителната власт ще положим необходимите усилия, ако не постигнем това, което удовлетворява бранша, да блокираме проекта, да блокираме законодателните предложения. Даваме си сметка, че срещу себе си имаме едно доста неясно мнозинство в рамките на парламента, който трябва да бъде ремоделирано и добре информирано за последиците, които ще настъпят в икономиката не само за България, но и за всички държави в периферията на ЕС. Тези законодателни промени буквално ще разделят Европа, те въвеждат опасни правила нарушават основни принципи за конкурентоспособността, основни принципи в бранша и не на последно място е и лицемерието, с което се казва, че защитавайки социални права, всъщност се нарушават най-елементарни човешки права“, заяви министър Желязков.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!