Свързани новини

04.01.2019 09:55

Българи на бунт в Кьолн след смъртта на 4-годишно момиче

Видян 1372 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Полицията в германския град Кьолн разследва смъртта на 4-годишно българско момиченце, починало в болница, съобщава Нова тв. Семейството и негови близки организираха протест пред клиниката. 800 души, предимно българи, са се събрали пред болницата. Вестник Билд публикува снимки от демонстрацията, на която се издигат лозунги "Протест" и "Искаме лекарите да спасяват децата ни, а не да ги оставят да умират".

Бащата на момиченцето обвинява лекарите в престъпна небрежност. Пред bTV Нурджан Сашов разказа, че детето е родено в осмия месец и непрекъснато е боледувало, но личната лекарка така и не му пуснала пълни изследвания. На последния преглед - на 14 декември, Селин отново кашляла, но от това не произтекло нищо.

На 22 декември детето вдигнало над 39 градуса температура, отишли в спешния център. Отново не пуснали изследвания. "Алес окей!" – това са единствените им думи”, разказа Нурджан. Лекарите им казали да дадат на детето нурофен или, ако нямат да увеличат приема на вода.

Селин за кратко се подобрила, след което на Коледа последвало ново влошаване. Тогава вече лекарите обявили, че момичето е в критично състояние и е нужна незабавна операция – открили тежка белодробна инфекция. Пратили семейството в друга болница. "Когато дойдохме в критично състояние, нямаше как да не ни обърнат внимание, но какъв беше смисълът, когато нищо не можаха да направят?!", попита Нурджан.

Той от 12 години живее в Германия, музикант е, семейството му е здравно осигурено. Имат три деца, най-малкото от които също има сериозни белодробни проблеми и, според него, системата и в този случай поставя детето в риск: "Не му дават медикаменти, за да се пребори сам с бронхита… Каква е тази система тук – как дете 3-месечно да се бори с бронхит?!”, пита бащата.

След аутопсията на Селин ще има нов протест. А Нурджан се кани да съди болницата и лекарите, които смята за отговорни за смъртта на своята дъщеря.


 Снимка: Билд





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни