Свързани новини

04.01.2019 09:30

Купуваме е-винетки и от търговски обекти

Видян 2963 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В понеделник предстои в много голяма част от търговските обекти, да бъде дадена възможност за закупуване на каса и заплащане на електронна винетка, съобщи заместник-министърът на регионалното развитие Радослав Николов в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия.

 Вчера АПИ обяви, че до 15 януари по пътищата на България ще може да се пътува без винетка. Оттогава тол-полицията и пътната полиция ще започнат да глобяват за липсата на винетка. Директорът на Националното тол-управление в АПИ Антон Антонов обясни, че в момента тече информационна кампания за шофьорите. Именно заради това ще има такъв гратисен период преди полицията да започне да налага санкции. Проверка на бТв пък установи, че проблеми с новите системи за закупуване на електронни винетки бяха регистрирани в няколко от големите вериги бензиностанции.

„Това със сигурност ще облекчи натоварването на самите терминали и ще се намалят проблемите, посочи Николов. Той уточни, че тази възможност не е предоставена по-рано заради много организационни дейности, които трябва да се осъществят”, добави зам.-министърът.
Предстои гранично контролно-пропускателните пунктове да бъдат окомплектовани всички с терминали за самообслужване. „Практиката в голяма част от страните, където се влиза на вход след граница е да не се закупуват на самите пунктове, а или онлайн през отделните канали – мобилно приложение или уеб сайт, или


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Г.Н. 30.06.2019 14:08

    Шок! Сърбия вдигна своята винетка с 10 лв., докато трае краха у нас... В нейната влиза и "безплатно минаване през България"... Прибира ни 15 млн. лв.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.