Свързани новини

02.01.2019 16:11

България ще ръководи Организацията за черноморско икономическо сътрудничество

Видян 1348 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е новият ротационен председател на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС) за първите шест месеца на 2019 г. Председателството е обвързано с редица отговорности от българска страна.


Страната ни ще ръководи организацията под мотото „Море от възможности“ и ще работи за развитието на ЧИС като проектно-ориентирана организация. Специален акцент ще бъде поставен върху сътрудничеството в областите на културата, транспорта и опазването на околната среда.


България ще работи също за задълбочаване на бизнес контактите между страните от региона, но и за по-нататъшното засилване на синхрона в работата на ЧИС и неговите специализирани органи. Те включват Парламентарната асамблея на ЧИС (ПАЧИС), Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР), Международния център за черноморски изследвания (МЦЧИ) и Съвета на бизнес средите, предаде бТВ.


Друг приоритет на председателството ни е да се продължат процесите за реформиране и адаптиране на организацията към съвременните предизвикателства. Цел на Българското председателство е залегналите в календара за първата половина на 2019 г. прояви да допринесат за успешното изпълнение на Икономическия дневен ред на ЧИС. Председателството ще бъде четвърто за страната ни.


ЧИС е създадена през 1992 г., като България е сред 11-те учредителки. Днес в Организацията освен нас членуват още Албания, Армения, Азербайджан, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Украйна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец