Свързани новини

30.12.2018 09:32

2 млн. за път и срещи с електората похарчили депутатите

Видян 1673 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  1 967 870 лева са изплатени на депутатите за служебни командировки в страната. От тях 1 686 786 лева са дадени, за да пътуват до избирателните си райони. Сумата е за периода от старта на 44-ото народно събрание на 19 април 2017 г. до края на юни тази година.


Според финансовите правила към парламентарния правилник на депутатите се полагат командировъчни при пътуване до избирателните им райони - дневни, но и квартирни, ако не са родом от региона. Така за нощувки по хотели НС е изплатило 155 555 лева.


Отделно на депутатите им се полагат пари за бензин, ако пътуват с личен автомобил. По това перо Народното събрание им е изплатило малко над 1 милион лева. 1 373 808 лева пък са стрували задграничните им командировки, предаде 24 часа.


За разлика от предишни мандати в този само трима депутати не са вземали думата от трибуната нито веднъж - Албена Найденова от Воля, Емил Тончев от ГЕРБ и Делян Пеевски от ДПС. За да не попадат депутатите им в класацията на “рибите”, партиите искат всеки поне по веднъж да застане на трибуната, дори и за да изчете становище на комисия или декларация от група.


Най-много са говорили пък председателят на ПГ на ГЕРБ и шеф на вътрешната комисия Цветан Цветанов и шефовете на правната и бюджетната комисия Данаил Кирилов и Менда Стоянова, които най-често докладват закони.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    лъжат,правят си кефа и с никой не се срещат,но лапат парите....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби