Свързани новини

28.12.2018 09:28

Петима монаси са ранени при нападение срещу църква край Виена

Видян 1079 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Двама въоръжени са нахлули в манастирски комплекс край предградието на Виена - Флорисдорф. Те нападнали 68-годишен монах. Друг духовник се опитал да помогне на своя брат, но той също бил нападнат. Същата съдба сполетяла и други трима, които впоследствие се оказали на мястото на събитието. Полицията съобщава за общо петима ранени монаси. Според основната версия на разследващите става дума за обир, а не за терористичен акт, предаде Гласове.

Първоначалната версия бе, че единият от нападателите е бил с огнестрелно оръжие, която обаче полицията не потвърждава категорично. Със сигурност двамата нападатели са били въоръжени с железни тръби и са нанесли тежък побой на монасите.

Духовниците били открити около 18 часа, след като един от тях все пак успял да се развърже, да стигне до телефон и да повика помощ. Един от братята в манастира разказа, че те били завързани и със запушени усти. Други пък лежали на земята в локви кръв, като очевидно били ритани и бити с въпросните тръби, съобщава kurier.at.

И петимата са откарани в болница - те са между 56 и 68 години. Най-възрастният от тях е в тежко състояние с травми на главата, а останалите четирима са с по-леки наранявания.

Според vienna.at единият от нападателите е говорил с чужда акцент и бил висок около 1,80 м. Все още се изясняват мотивите за деянието. Със сигурност обаче поне единият нападател и искал пари.

"Доколкото знаем досега, поне един от заподозрените поискал пари и ценности. Точният мотив все още не е известен. Но ние изключваме възможен терористичен мотив", заявиха от полицията.

В момента тече мащабна операция около манастира, като хеликоптер облита района, а на място са елитните спецзвена ВЕГА и "Кобра", които издирват извършителите. Служителите на реда не изключват нападателите още да са на територията около църквата.

В отделен инцидент по-рано днес в  катедралата "Св. Стефан" във Виена беше евакуирана след аларма за бомба, но отново бе отворена около час по-късно, след като не бяха намерени експлозиви, съобщават от полицията.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци