Свързани новини

27.12.2018 10:52

Не се месете, зове Путин американците

Видян 2005 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Русия предупреди САЩ срещу опитите да се повлияе върху кралското наследство в Саудитска Арабия, като предложи подкрепата си за саудитския принц Мохамед бин Салман, който е под непрекъснат натиск заради убийството на журналиста Кашоги, съобщи Bloomberg.

Пратеникът на президента Владимир Путин в Близкия изток каза, че принц Мохамед има пълното право да наследи трона, когато болният 82-годишен крал Салман умре.

"Разбира се, че сме против намеса. Саудитският народ и ръководството трябва сами да решат такива въпроси ”, каза в интервю в Москва Михаил Богданов, който е и заместник-министър на външните работи.

 „Кралят взе решение и не мога дори да си представя поради какви причини някой в ​​Америка ще се намеси в такъв проблем и ще мисли кой трябва да управлява Саудитска Арабия, сега или в бъдеще. Това е саудитска работа", уточни Богданов.

След като единственият оцелял пълнолетен брат на крал Салман, принц Ахмед, се върна в Саудитска Арабия от Лондон в края на октомври, се появиха спекулации, че недоволните членове на саудитското кралско семейство може да се опитат да нагласят Ахмед, чичото на престолонаследника, за крал вместо него. Принц Мохамед непрекъснато натрупва власт, откакто стана наследник на трона през 2017 г., като отклони съперниците си.

Висши американски служители посочиха, че биха могли да подкрепят принц Ахмед за крал, съобщи Ройтерс. Докато президентът Доналд Тръмп се опитва да подчертае значението на американския съюз със Саудитска Арабия, изтъкнатите сенатори излязоха срещу принца, описвайки го като „луд“ и „опасен“.

Запитан дали принц Мохамед има право да наследи баща си, Богданов каза: “Разбира се. Всичко е решено, всичко е напълно ясно. Ние сме в контакт с Саудитска Арабия и не виждаме никакви особени опасения за това. "

Русия изгради все по-тесни връзки с Саудитска Арабия, откакто крал Салман назначи принц Мохамед за свой наследник, превръщайки 33-годишния мъж във фактически владетел на богатото на петролната страна. Двете държави си сътрудничат в ограничаването на производството на петрол, за да подкрепят цените по споразумението с ОПЕК +, а Путин ще посети Саудитска Арабия през следващата година.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате