Свързани новини

22.12.2018 09:46

Цветанов: Най-добрият избор на изтребител е F-16

Видян 3428 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предложението на Министрите на отбраната и на икономиката да се преговоря със САЩ за нов тип боен самолет – изтребител F-16, е експертно. Това В студиото на „Тази сутрин” лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той обясни, че предстои да започне съгласувателна процедура, която ще продължи около 14 дни и на следващото заседание на Министерски съвет ще се вземе решение.


„Очаквам в рамките на януари месец този дебат да бъде приключен в рамките на българския парламент. Изборът за F-16 е най-добър от стратегическа гледна точка за защита на националната сигурност. Да погледнем страните-членки на НАТО, които са наши съседи – Гърция, Румъния, Турция са с F-16”, каза Цветанов.


Лидерът на ПГ на ГЕРБ посочи, че в Чехия и Унгария също са предпочели F-16 пред „Грипен”.


„За тях президентът Радев много алармираше и защитаваше. В служебния кабинет направиха една непрозрачна процедура, за да може правителството, назначено от Румен Радев да избере „Грипен” и да елиминира всички останали”, коментира лидерът на ПГ на ГЕРБ.


Тази седмица държавният глава Румен Радев върна за ново обсъждане в Народното събрание промените в Наказателния кодекс, свързани с отлагането до 48 часа за уведомяване при задържане на лице. Цветанов каза, че те се налагат заради европейски разпоредби.


„2014 г. след терористичния акт в Париж всичките европейски държави приеха тази директива. От 2018 г. тече наказателна процедура към страната ни. Никъде не се говори за „таен арест”. От самото начало на задържането непълнолетният има възможност да се възползва от правна защита. Ако дете на 15 години е преносител на взривни вещества или негов близък го е включил в схема за разпространение на наркотици, какъв е проблемът тези роднини да не бъдат уведомени за задържането на лицето?”, посочи Цветанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Добри Божилов, Ядосан българин 30.06.2019 14:08

    F-16 е самолет на 44 години, по-стар е дори от МИГ-29, който пенсионираме... Първият полет на самолета Ф-16 е през 1974 г. Тогава аз още не съм бил роден. Обещават ни той да служи поне 50 години, т.е. излиза, че ще ме надживее. Самолет от преди човек да е роден, ще лети след като човекът си е тръгнал... :) Помислете, каква работа би свършил днес двуплощник от Първата световна война? Ф-16 е по-стар дори от МИГ-29, който вече е обявен за "стар" и нуждаещ се от замяна. Нали всъщност именно затова купуваме "нов" самолет. Иначе ние и в момента имаме 11 МИГ-29 и след като се ремонтират добре на много по-ниска цена, ще са по-голяма мощ от 8 Ф-16. Казано накратко - 2 милиарда лева ще отидат за самолет от старо поколение, който каквито и модернизации да му правиш, няма да стане "нов". Ще е новопроизведен, но няма да е нов. Ф-16 е такъв боклук, че го сваляха дори сърбите с допотопното си ПВО при войната за Косово. Части от такъв паднал изтребител се пазят в музей в Белград. МИГ-29 и СУ-27 са точно 3 години по-нови от Ф-16. Т.е. изглежда глупаво да ги пенсионираме тях, а да ги заменяме с американското. В момента модерните самолети от ново поколение са Ф-22 и Ф-35, както и руските СУ-35. Американските са доста по-скъпи, но руските реално са по-евтини от Ф-16. В крайна сметка, случващото се е всичко друго, но не и "модернизация" на армията. Просто харчим едни пари, усвояваме комисионите от тях, но армията няма да получи нови бойни възможности. А най-куриозното е, че Ф-16 е толкова архаичен, че САЩ дори са изнесли част от производството му в... Турция. Голям брой подобни самолети излизат именно от там, а не от щатските фабрики. В крайна сметка може да излезе, че ще ни доставят дори не американски, а турски самолети.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    мръсни лобисти-авантаджии,нали боравят с нашите изстрадани пари и ги прахосват......

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Докога този гад Цветанов и мафията бокова ще се гаврят с българския изстрадал народ. Скоро в черната да идат мафиотите от гроб и най вече това чучуло цветанов

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец