Свързани новини

21.12.2018 14:56

Разбиха група за фалшиви дипломи за средно и висше образование

Видян 1571 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Арестуваха осем души от Шумен на възраст от 17 до 48 години за изготвяне и продажба на фалшиви дипломи за средно и висше образование, съобщават от МВР. Разследването започва преди два месеца, когато полицаи се представят за потенциални клиенти.


Обявите за неистинските документи били публикувани в интернет с посочен за връзка телефон и имейл адрес. Фалшификаторите обяснили, че имат лоби в Министерството на образованието и науката и че след заплащане на съответната сума, документът ще бъде легализиран и вписан в регистър.


Цената на диплома за средно образование варирала от 1500 до 1800 лв., а за висше – от 2000 до 2500 лв.  Около 60 души са се възползвали от услугите им.


В хода на разследването са обискирани жилищата на заподозрените фалшификатори. На един от адресите е открита компютърна, сканираща и печатна техника, множество  магнитни носители и бланки за удостоверителни документи.


В друго жилище, обитавано от 47-годишния криминално проявен за хазартна дейност и кражби мъж и 17-годишния му син, е намерена фалшива лична карта, ползвана за пращане на документи и получаване на парична сума от наложен платеж. Открити са и 42 грама канабис.


От останалите адреси са иззети преносими компютри, мобилни апарати.  Иззети са над 30  дипломи за завършено средно и висше образование. Продължава издирването на останалите, които са придобили неистински документи за завършено образование.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни