Свързани новини

21.12.2018 12:28

Нинова: Думите на Доган означават правителството да подаде оставка

Видян 2610 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ахмед Доган поставя правилна диагноза на болежките на обществото и грешно лечение – невъзможна формула за нас е програмно правителство, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с идеята на почетния председател на ДПС за програмно правителство, предаде  Фокус. Преведено на достъпен език словото на Доган означава правителството да подаде оставка, тъй като явно вече има алтернатива.


„Диагнозата, че бедността и неравенствата са проблем номер 1 на обществото, че икономиката не се развива с необходимите темпове, че се оттеглят чуждестранни инвестиции е правилна и тя съвпада с нашата. Както и че има много по-силна роля на държавата в икономиката. Предложението за лечение – програмно правителство, в което да участват всички представени в парламента партии, за нас е невъзможна формула“, каза Нинова. Тя поясни, че първата причина е, че този парламент е с изчерпано доверие.

„Парламент с най-ниска подкрепа в българското общество. Когато имаш такова ниско доверие и подкрепа, няма как да излезеш с програма за развитие на България. Ти тръгваш с фалстарт. За нас този парламент е изчерпан. Изходът е предсрочни избори. Нов кредит на доверие от обществото след такива избори и действия напред“, заяви Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че втората причина за невъзможност за програмен кабинет е, че изглежда абсолютно невъзможно да седнат на една маса патриоти и ДПС, както и БСП и ГЕРБ.

Преведено на достъпен език словото на Доган означава правителството да подаде оставка, тъй като явно вече има алтернатива. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с идеята на Ахмед Доган за програмно правителство.

„Има едно развитие от изявлението на г-н Доган от миналата година досега. Миналата година по това време и сегашното. Ако си спомняте миналата година той каза, че ГЕРБ нямат алтернатива и каза, че трябва да подкрепяме стабилността и сигурността в държавата в лицето на правителството на Борисов. Вчера каза друго, че трябва всички да се съберем и да направим общо програмно правителство. Преведено на по-достъпен език означава това правителство да подаде оставка, вече явно има алтернатива според представител на г-н Доган. И тази алтернатива е всички да седнем на една маса и да се сговорим. Това е различна оценка за опозицията спрямо това, което той каза миналата година“, каза още Нинова.

На въпрос как ще коментира изявлението на Доган, че управляващите са застрашени от вътрешна имплозия, лидерът на БСП отговори: „Това си е проблем на управляващите“.


 

 

 

 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали