Свързани новини

20.12.2018 13:15

БСП даде на КС бюджета на НЗОК

Видян 1259 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народни представители от ПГ на „БСП за България”  внесоха в Конституционния съд искане за обявяване на противоконституционност на разпоредби от Закона за бюджета на НЗОК за 2019 г. Това съобщиха от пресцентъра на социалистите.


Още на 27 ноември, когато бюджетът на Здравната каса бе одобрен на второ четене, от левицата обявиха, че ще го оспорят пред Конституционния съд. Причина - многото структурни промени в преходните и заключителни, където се правят изменения в цели 18 други закона.


„Това е звучен шамар върху българското право“, категорична бе лидерът на БСП Корнелия Нинова. Освен формата, тя разкритикува и съдържанието на законопроекта.


„В програмите на ГЕРБ, „Обединени патриоти и ВОЛЯ, както и в програмата на правителството пише, че здравеопазването е приоритет номер едно. Ето как се пази приоритет номер едно от правителството на Бойко Борисов – 4 часа дебати, едно изказване от ГЕРБ, нула от „Обединени патриоти“, нула от ВОЛЯ. Представям си, ако не ви беше приоритет, какъв дебат щеше да се води тук. Второ твърдение на управляващите е, че няма алтернатива. 41 алтернативни предложения има от „БСП за България“ в този закон, които представляват предложения за промяна в модела“, заяви още Нинова от трибуната.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион