Свързани новини

20.12.2018 09:42

Адвокат на Жирардели: Западната култура не предполага да се афишираш като собственик

Видян 1096 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако държавата не се ангажира с окончателното решение на споровете около ски зона Банско, фактът, че Марк Жирардели е мажоритарен собственик на най-известния ни зимен курорт няма да има никакво значение. Това заяви за Хоризонт Петър Петров, адвокат на дружеството-концесионер и член на Управителния съвет на компанията.


Марк Жирардели притежава 100% от собствеността на компанията "Такс сървисиз лимитед", която е мажоритарен собственик на "Юлен" АД


Процедурата по прехвърлянето на собствеността е продължала 4 години, каза адв. Петров и обясни защо чак сега става ясно, че Жирардели е мажоритарен собственик на "Юлен"  АД:


 "Западната култура не предполага човек да се афишира като собственик. Дори за някои западни общества това е въпрос на много ниска култура - някой да парадира, че е собственик на нещо. Но тук той осъзна, че нещата са обърнати, че нашият манталитет е малко по-различен. и видя, че може би не е формален, но е някакъв чисто, как да кажа, психологически проблем пред развитието на ски-зоната и реши да извърви тази стъпка и да се оповести".


Инициативата за срещата с тримата министри в понеделник е била на Жирардели, каза защитникът:


 "Реално той инициира тази среща. А и тя беше част от вече планираните кръгове от срещи във връзка с преговорите по концесионния договор, така че двете неща съвпаднаха".


Петър Пертов изтъкна и факта, че всичко изградено в ски зоната и самият бранд "Банско" е държавна собственост, а концесията приключва след 13 години. Има ли шанс да се реши десетгодишната драма?:


"Рано или късно, ние ще трябва да направим нещо. Радваме се, че това го осъзнава и държавата, защото без реални стъпки в определена посока, развитието се спира. А ние нямаме кой знае колко продукти, които бихме могли да промотираме в международен план".


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец