Свързани новини

19.12.2018 16:47

Пламен Георгиев: Срокът за проверка на незаконното имущество трябва да бъде интуитивен

Видян 2168 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна



 Практиката показва, че срокът за проверка на незаконно придобито имущество трябва да бъде интуитивен. Това каза председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев по време на заседание на парламентарната правна комисия във връзка с отпадане на предложени текстове, с които се определят срокове на извършваните от Комисията проверки за незаконно придобито имущество, предаде Фокус.



„Очакваме тълкувателно решение на съда, но искам да споделя, че действително към настоящия момент практиката в преобладаващите случаи е показала, че срокът трябва да е интуитивен. Така или иначе КПКОНПИ проверява период от 10 години и той не може да се променя. Т.е. дали проверката ще се извърши за един, два или шест месеца, тя е за точно този определен срок“, заяви той.
Георгиев посочи, че няма друга институция в държавата, при която срокът за извършване на проверка да е депозиран. „Според мен е разумно да изчакаме и да видим какво ще бъде тълкувателното решение на съда. На този етап ние си вършим проверките“, каза още той.

 Зам.-председателят на парламентарната правна комисия и депутат от ДПС Хамид Хамид оттегли по-късно предложението да се удължат сроковете за проверките на незаконно придобитото имущество. С действащия Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество проверката за незаконно придобито имущество може да продължи до една година. С предложението се предвиждаше този срок да се удължи с шест месеца, а в случаите при предоставяне на информация от друга държава – с до 18 месеца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей