01/03
19.12.2018 15:22

Пазари ЮГ ЕАД ще прави първия пазар само за български стоки в София

Видян 1716 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Започваме да правим първия пазар само за български стоки в кв. Борово”, заяви изпълнителният директор на Пазари ЮГ ЕАД Николай Попов по време на семинара за бюджета на Столична община. ”Само с иновации може да преборим инвазията на чуждите вериги. Те наливат милиони и ни затрупват с вносни стоки, без необходимото качество. С фермерските пазари, които правим подкрепяме българките производители и даваме възможност на столичани да закупят чиста и вкусна храна. В същото време генерираме приходи и водим нови наематели на конвенционалните пазари”, обясни Попов.


От презентацията на Пазари ЮГ ЕАД стана ясно, че проектът за българския пазар е на няколко години. Административни спънки с имота са попречили на реализирането му. Сега тези пречки били отстранени и ще се иска решение на СОС за инвестицията.


Освен новия пазар бе представена дейността на дружеството досега. През годините са проведени десетки външни събития - Коледни пазари, Фестивали и над 160 дневни фермерски пазара. Строителството на метрото е повлияло негативно на пазар Красно село и за да бъдат компенсирани приходите от общинското дружество залагаме на външни събития, каза Попов. Според него тези инициативи са изключително успешни, защото винаги има хиляди хора, а столичани ги подкрепят напълно.


Пазари Юг ЕАД са провеждали събития не само у нас, но и в чужбина. През годините са представяли български стоки във Виена, Братислава и Любляна. Именно от Любляна дошла и идеята за бъдещия кулинарен фестивал “София оупън китчън”.


През лятото на улица Оборище ще излязат най-добрите и посещавани ресторанти в София, за да готвят на открито. Предвидена е уникална културна програма - концерти, театри, изложби за приложни изкуства. Събитието ще бъде дневно, за да не се вдига шум.


На семинара стана ясно още, че има предложение от Пазари Юг за преобразуването му в компания за събития със запазване на сегашната дейност. Така фирмите в столицата ще се обръщат към общинското дружество за организацията на различни мероприятия на открито и закрито.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв