Свързани новини

19.12.2018 09:46

Гнусно отношение към животни от кмета на Пловдив

Видян 1483 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да не принизяваме събитието като „Две прасета на площада”, апелира кметът Иван Тотев  веднага след изненадващата си покана към общинските съветници за коледна скара под елхата на центъра, съобщава Под тепето. Той уточни, че събитието ще е културно и ще цели да представи традициите за Рождество.


„Много хора свързват проявите покрай Европейска столица на културата единствено с новото, съвременното изкуство. А това е проект, който включва и опознаване на традициите. Не случайно имаме цяла глава от програмата за ЕСК, а в откриващия уикенд ще имаме представяне на читалища от целия регион. Така че част от проекта е опазване на българските традиции. А това, което планираме на коледните дни, точно на 26-ти, не трябва да го принизяваме като „Две прасета на площада”.  Имайте предвид, че това ще бъде едно много културно събитие с участието на Ути Бъчваров, който ще дойде по един своеобразен начин заедно с народни изпълнители, които ще пресъздадат обичаите на Коледа, облечени по българските традиции, включително хор Ангел Букорещлиев ще има концерт на площада. Така че ние ще направим един празник, който да разкаже за традициите около Коледа. В този забързан живот имаме цели поколения деца, които не знаят какво е това селски живот. Не са се докоснали до тези традиции. Така че всичко ще бъде в рамките на културния проект. Естествено че няма да извършваме и нямаме право да извършваме…”, не допълни изречението кметът, тъй като търсеше точната дума. „Клане”, помогна му журналистка.


„Имайте предвид, че прасетата ще бъдат закупени, сертифицирани, така че да няма опасност. Освен самото месо, там ще имаме хлебари, ще имаме и други храни, винари. Няма да е точно само Ути с една скара. Иначе той ще донесе голямата скара от София. Той има специален начин, по който иска да му бъдат доставени животните. Изискванията му са да имат кожа. Днес ще се занимаваме с организацията. Ще продължи от 12 часа, първо с едното, после продължаваме с другото, докато има. Предполагам, че докъм четири- пет часа”, каза още по повод „цър-пър” празника пред кметството Тотев.


И допълни, че месото ще се раздава безплатно. „Естествено ще имаме общинска охрана и полиция, за да има ред. Тук не е идеята да се наядеш. Идеята е да видиш традицията. Всеки е ял свинско, но има поколение, което не познава традициите по Коледа. Вие колко коледни песни знаете, обърна се кмета към журналистите. И получи мълчание в отговор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец