Свързани новини

18.12.2018 11:25

Борисов за глобата: Навсякъде се приватизира, в България не се

Видян 1528 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На въпрос за глобата от 77 млн. евро за Българския енергиен холдинг Борисов отговори: "Страната ни реагира вече повече от 2 години в преговорите, които водим с ЕК за Българския енергиен холдинг. Когато ЕК ни препоръча да приватизираме тръбите. Представете си днес да ме питате защо правителството взе решение да приватизира тръбите и заглавията какви щяха да бъдат: Борисов дава тръбите на България. Поискахме да ни разрешат да преговаряме. Започнахме от 300 млн. евро. Аз преговарях веднъж, Томислав Дончев около 100 пъти. Свалихме ги на 77 млн. евро. Паралелно с това движим да получим нови 80 млн. евро за охрана за външните ни граници. Искаме още по-добре да се справяме през следващите години. Всичко останало означаваше приватизация на газопреносната ни система. Нямаше да плащаме 77 млн. евро, а щяхме да приватизираме и дадем шанс на чужди компании. Да не плашат хората, че те ще плащат тези пари. Няма друг вариант освен приватизация, това са европейските правила - навсякъде се приватизира, в България не се".


Досега Африка се подценяваше много. Всички трябва да им помогнем, те самите трябва да си помогнат. Европейската комисия трябва да събере 43 млрд. евро по "Фонд Африка". Фактът, че толкова държави присъстват на Европейския съвет е показателен. Това е един изключително труден и сложен процес. Само преди стотина години този континент беше колониална собственост и всичките ресурси бяха изсмуквани. България не е била колонизатор, но сме в ЕС и сме съпричастни. Длъжници са на Африка много от европейските държави. Този процес трябва да започне, защото десетки милиони се готвят да мигрират и този процес ще е много тегав за Европа. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти след среща на политическите лидери в рамките на форума ЕС-Африка.


Форумът в австрийската столица е под надслов „Сътрудничеството в дигиталната ера“. Днес той бе открит от канцлера на Австрия Себастиян Курц, от президента на Руанда и председател на Африканския съюз Пол Кагаме и от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.


"Тая тема "Банско" трябва да я развързваме и да стигаме до решения. Ако нашите "зелени" дойдат тук ще ликвидират целият бранш в Австрия. Аз съм горд, че България има най-силните зелени организации в света, другаде няма да ги оставят да съществуват. 20 години няма правителство и президент, който да се изправи", каза още Борисов.


"Започваме обсъжданията по възможностите за подобряване на бизнес средата, търговските споразумения и потенциала на дигиталната икономика в Африка", написа той във фейсбук. Снощи европейските и африканските лидери дадоха старт на дискусиите за сътрудничеството в областта на цифровата икономика.


Източник: "24 часа"


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион