Свързани новини

12.12.2018 13:23

Йончева: Реакцията на Камарата на строителите показва страх

Видян 1545 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Реакцията на Камарата на строителите показва страх и паника от извършване на независима проверка. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева на брифинг в Народното събрание, предаде Фокус.


„Нашето искане е само за проверка на българските магистрали – за проверка на качеството им в независима европейска лаборатория. Ние не разбираме как е възможно срещу това искане да бъдат изкарани 1000 строителни камиони. Реакцията на Камарата на строителите показва страх, паника от извършването на една така проверка. Ние подкрепяме строителството и на практика искаме само едно и също – да се строят качествени пътища. А това може да стане само с проверка на пътищата“, заяви тя. „Нашата цел е в бъдеще да има независим контрол от българската държава и АПИ. Трябва да приемем европейския модел за контрол както при обявяване на обществени поръчки, така и при изпълнението им и техния контрол. Отговорност обаче за качеството на българските пътища не носят строителите, затова ние не сме срещу тях, а им помагаме. Отговорност носи мафиотският начин, по който се управлява България – срастването между бизнес и власт“, каза още Йончева.


Тя посочи, че днес относно се е казало, че няма доказателства за евентуална корупция при строителството на пътищата. „Затова искам още веднъж да цитирам последния доклад на Държавния департамент на САЩ за инвестиционния климат в България, в който се казва, че служители във всички клонове на правителството са замесени в корупционни практики безнаказано“, каза Йончева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Права е г-жа Йончева - " ..ние искаме само за проверка на българските магистрали, за проверка на качеството им в независима Европейска лаборатория" Строителите се страхуват защото ще излязат на яве сл. факти: 1/ Основата /леглото/ на пътното трасе не се насипва с несортиран трошен камък, последващо уплътняване с необходимото качество и здравина на чакъл, фракция и др. компоненти , А СЕ СТРОИ С ИЗВЕТРЕЛИ СКАЛИ /без да е правена разкривка и взривена маса/ - справка АМ Тракия участък Карнобат -Бургас и Карнобат -Н. Загора!! 2/Леглото - основата не се уплътнява с 40т вибрационни еднобандажни валяци / скъпа МСМ / а с 10-15т. валяци . 3/ Изработката на асф. смеси се праве от измислени рецепти от лаборатории на производителя!! 4/Количеството битум в смесите е за сметка на качество и здравина 5/ Зърнометрията и здравината на фракциите в долните пластове и износоустойчивия пласт не отговарят на лабораторни рецепти 6/Температурата на битума и на фракциите е под или над 165 градуса - прегоряла смес и дупки по пътищата 7/ не винаги уплътняването на асф. смеси е поетапно И СИХРОННО с 8т, 10-12т.вибрационен валяк- двубандажни!!!, гумирани валяци за горния пласт Вложени пластификатори в асф. смес, пинетрацията на битума от производителя , протоколи и т.н и т.н ...Около 40% от поръчката се връща като корупция !!!Затова се страхуват строителите от вземане на дълбочинни ядки за лабораторен и структурен анализ - ще лъснат далаверите и кражбите!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и