Свързани новини

12.12.2018 09:32

Гергов е получил 43 млн. лв. за Дупката. Но Варна още не контролира придобивката

Видян 2040 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Община Варна е превела сумата от 43.2 млн. лв. за откупуването на 100% от дружеството "Централен универсален магазин Варна" на пловдивския бизнесмен и активист от БСП Георги Гергов. Това съобщиха от местната администрация за Капитал.

До сделката за т.нар. "Дупка" в центъра на Варна се стигна, след като на 5 октомври тя бе одобрена с гласовете на ГЕРБ и ДПС във варненския общински съвет, но при съпротивата на БСП, партията в която членува Гергов и други десни политически формации. Веднага след това - на 10 октомври, без дебат и обосновка правителството взе решение да осигури парите от бюджета, те. всички данъкоплатци плащат за скъпия терен на Гергов.

"Централен универсален магазин Варна" няма дейност, а основният му актив е т.нар. "Дупка" - терен от почти 3 дка на централния бул. "Княз Борис I". До неотдавна компанията беше собственост на "Пълдин туринвест" – дружество на Гергов, но от документите, представени пред Общинския съвет във Варна стана ясно, че през юли т.г. то е било придобито от друга компания на "червения" бизнесмен - "Слънчев ден". Сега обаче в отговорите до "Капитал" общината твърди, че е подписала договор за покупката с "Пълдин туринвест" и ЦУМ, които поне според Търговския регистър към средата на годината са държали съответно 99.91% и 0.09% от капитала на "ЦУМ Варна".

Според информацията на Община Варна джирата за придобиване на дяловете в "Централен универсален магазин Варна" са подписани, а след вземане на решение от страна на Общинския съвет за определяне на членовете на Съвета на директорите в дружеството, промените ще бъдат отразени и в Търговския регистър. Така излиза, че Гергов е получил парите, но все още общината не е посочила мениджъри и не управлява закупеното дружество.

Теренът на "Дупката" с площ от 2915 кв.м на бул. "Княз Борис I" във Варна е изкоп, който стои неизползван


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.