Свързани новини

11.12.2018 18:16

118 млн. лв. бонуси за администрацията!

Видян 2063 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Държавната администрация получи 118 млн. лв. бонуси през 2018г., обяви на пресконференция Драгомир Стойнев от БСП. Допълнителните средства  се раздават на фона на нови 10% върху вънагражденията за чиновниците след 1 януари. Подобен ръст ще коства още 1,1 млрд. лв. годишно на данъкоплатците. Докато от МФ твърдят, че за хората с увреждания и пенсионерите няма достатъчно средства, се оказва, че за администрацията има.
По информация на левицата Министерствто на правосъдието си е раздало около 1.1 млн. лв. бонуси. Агенцията по вписвания оценила работата си с 1.2 млн. лв. премии. Само споменаваме липсата на Търговски регистър. Министерството на околната среда и водите пък раздало допълнително над 2 млн. лв. 43.5 млн. лв. е раздал на своите Влади Горанов.
Добавките в регионалното министерство са близо 3 млн. лв. Около 2 млн. допълнително са получили в МОН.  Продъжават да се раздават бонуси и в Агенцията за българите в чужбина, въпреки уверенията на премиера Борисов, че ведомството е закрито.


 Припомняме, че 4805 лв. пък е най-високият бонус, изплатен в Агенцията по вписванията за периода на скандалното блокиране на ТР през лятото.
Междувременно само през последните два месеца се появиха още две нови държавни агенции: Национално ТОЛ управление, чиято работа ще почне чак от 1 септември и ще се върши от частни фирми, и Агенция Пътна безопасност, която на практика дублира функциите на КАТ.











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни