01/04
11.12.2018 15:12

Центърът за градска мобилност адаптира разписанията на градския траспорт към зимните условия

Видян 1398 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 800 транспортни средства на обществения транспорт се движат всеки ден на територията на Столична община през зимните месеци. Те обслужват  над 120 линии в града и околните села. Средните закъснения, които се натрупват при снеговалеж  са в рамките на 5 до 15 мин. И то на определени участъци. Там се натрупва повече сняг. Или се събират повече превозни средства. Това са линиите, които минават по по-стръмните участъци и опасни участъци при снеговалеж. Такива са линиите, които се движат  в Банкя -  47, 48, 49, автобусна линия 67 – към Симеоново, 68 и 98 – към Бистрица и Железница, 63 към Бояна. Линиите, които минават през най-натоварените кръстовища, това са  111, 102, 103, 260 – към Горна Баня. Цялата информация за закъсненията може да се види на официалния сайт на ЦГМ https://www.sofiatraffic.bg/bg/common  или на дежурния телефон на колцентъра – 070013233. През зимните месеци Център за градска мобилност работи съвместно със Столичен инспекторат по транспортната обстановка в града и изброените и други стръмни участъци по препоръка на ЦГМ се обработват приоритетно от  почистващите фирми.


В града по-опасните стръмни участъци са по ул. Опълченска, ул. Г. С. Раковски, бул. В. Левски, подходите към кварталите Драгалевци, Симеоново, Бистрица, в Банкя към кварталите Градоман и Михалево, както и подходите към планината. Там се налага по-специална обработка, опесъчаване.


Столичани, които използват ежедневно обществения транспорт трябва да имат предвид, че ЦГМ работи през годината по няколко типа разписания, които се ползват от градския транспорт. Има зимни, летни разписания, както и разписание за месец август. При зимните разписания по линиите вървят  повече коли на по-малки интервали, като средния интервал в обществения транспорт е 8-10 минути. Има и най-натоварени линии, които са на 5 мин. като трамвайна линия №5, автобуси 111 и 83. Разписанията за автобусите са разработени така, че по натоварените линии са на малки интервали – 4-5 минути, за да не чакат гражданите на студа.


Когато вали сняг в града, снегорините почистват колкото пъти е необходимо. Но задължително това се прави към 4 сутринта,  преди да тръгнат първите коли на градския транспорт. Така пътната настилка се опесъчава или обработва със специални смеси във всички стръмни участъци, които трябва да са проходими.


Всички транспортни средства са оборудвани с отоплителни инсталации и има разпореждане да се поддържа температура минимум от 10 градуса. Пътниците трябва да имат предвид, че посочените градуси са относителни. Температурата в превозните средства зависи от това - колко често и с каква продължителност се отварят вратите за слизащи и качващи се пътници.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични