Свързани новини

07.12.2018 09:29

Срещу Горанов започна и проверка за конфликт на интереси

Видян 4057 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е започнала проверка за конфликт на интереси на финансовия министър Владислав Горанов. Поводът са медийните публикации за това, че той ползва безвъзмездно луксозен апартамент, даден му от неговия кръстник Иван Сариев, отговори председателят на антикорупционната комисия Пламен Георгиев на въпрос на Сега.

Това е втората проверка срещу Горанов. Първата бе възложена на комисията лично от главния прокурор Сотир Цацаров и е за престъпление по служба и търговия с влияние. За извършването й бе даден 20-дневен срок, който изтича на 18 декември. "Тя ще приключи в срок", заяви Георгиев. Не е ясно колко време ще се проточи тази за конфликт на интереси.

Шефът на КПКОНПИ отказа да отговори вижда ли нещо нередно в поведението на министъра. "Нали разбирате, че аз, ако кажа, това ще е индикация? Особено за проверката за конфликт на интереси - ние сме петима членове. Аз по никакъв начин не бих искал да влияя на мнението на никой от членовете на комисията. След като приключи проверката, ще излезем с мотивирано решение", заяви Георгиев.

Проверките срещу Горанов започнаха едва, след като в медиите се вдигна шум, че той е декларирал, че живее в чужд апартамент в суперлуксозния комплекс "Есте" безвъзмездно. Жилището е купено от кръстника на Горанов - Сариев, от фирма на бизнесмените Кирил и Георги Домусчиеви. Министърът живее там от 2012 г., но декларира това обстоятелство едва сега, тъй като бе приет нов закон, според който висшите чиновници вече са задължени да декларират ползването на чуждо имущество.

Горанов заяви първоначално, че кръстникът му е близък роднина. Но двамата нямат кръвна връзка. След това обясни, че отишъл да живее в жилището, защото децата и жена му се уплашили от земетресението в Перник през 2012 г., понеже обитавали висок етаж.

19 минути съобщи, че е попитал банка ДСК как така е кредитирала през 2007 г. Горанови при условия, непостижими за останалите клиенти. „Кои сте вие, че да питате? Ще отговорим, ако ни пита прокуратурата”, отговорил шеф в банката, пожелал името му да не бъде цитирано. Той не отрекъл, че по времето, когато семейството е получило кредит, през ДСК е минавал важен дял от социалните разплащания на бюджета, но посъветвал журналистите да не пишат по темата. Тогава Горанов е завеждал отдел Социални плащания в МФ. В Имотния регистър се виждат две ипотеки на Горанов в ДСК. Едната е за 26 хил. лв. и е заличена, а втората е за 180 хил. лв. За да бъде отпуснат подобен кредит, банките по принцип искат минимум 150% покритие, посочва 19 минути и пита как хора на държавна работа са успели да дадат гаранция.

Пресцентърът на Министерството на финансите не отговаря трети ден на въпросите на Сега. През 2015 г. финансовият министър Владислав Горанов има немалко публични снимки, на които на дясната си ръка носи часовник Ulysse Nardin Maxi Marine Chronometer  - скъпа швейцарска марка. Моделите струват между 18 000 и 30 000 евро. Как министърът го е придобил? На каква цена? Ако е подарък, от кого е? Към днешна дата министърът се появява с Aplle Watch. МФ не отговаря и повече от седмица за вилата в Ярема, чийто строеж бил често надзираван от семейството му. Вилата е построена на терен на съпругата на кръстника му Снежана Сариева.


 Източник: Сега


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Ъпер 30.06.2019 14:08

    Тежки присъди за всички юда-масони. Макар даун, цацаров е юда-масон и няма да осъди събрат даун.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Мокър, дребен съсел,който винаги се измъква от капана,но идва времето,когато ще си остане за постоянно в него.Не те ли е грях бе хищник? хората се чудят как да свързват двата края,ти лапаш апартаменти,и се криеш под чадъра на държ. началник. Ще си плащате с лихвите,да не кажеш,че не съм те предупредил.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Труден ден за любовните връзки днес

Труден ден за любовните връзки днес, труден ден и за