Свързани новини

06.12.2018 09:30

Дончев: Безправни при основно образование

Видян 1603 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


„Да има ограничаване на правата за хора, които нямат поне основно образование”, скандално призова в ефира на БНТ вицепремиерът Томислав Дончев по повод лансираната от него идея основното образование да стане задължително. По думите му е необходима промяна в Конституцията, като след това държавата трябва да полага двойни усилия за налагането му чрез полиция и психолози. В екипа на Дончев дори имало спор дали основното образование не е твърде ниска цел и средното образование да е задължително.


Всякакъв ущърб на правата заради личен признак, какъвто е нивото на образование носи откровено дискриминационен характер. Подобни инициативи са в разрез с всички европейски и световни норми, гарантиращи правата на човека. Вицепремиерът обаче иска и наказания, които да надвишава паричните глоби. „Щом законодателството има норма, съвсем логично е да има санкция за неизпълнението. Аз не съм убеден, че само и единствено глобите биха решили въпроса”, заяви той.


Калинките” във властта - патент на ГЕРБ, обаче са много по-опасни за обществото от гражданите, които нямат даден образователен ценз. Припомняме, че именно партията на Дончев още през 2009г. влезе във властта със скандали около образованието на свои кадри. Първият нашумял случай в кабинета Борисов 1 беше историята с Калина Илиева, която оглави за около година ДФЗ, предоставяйки фалшива диплома за висше образование.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак