Свързани новини

04.12.2018 15:12

77%: Картели вдигат ГО

Видян 893 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


47% смятат, че частните застрахователни дружества и техните интереси са основата на скока на цените на ГО, сочи анализ на проведено проучване от Изследователски център Спектър по поръчка на Института за модерна политика.


77% са на мнение, че застрахователният пазар а картелиран, което оказва влияние на цените на ГО. Само 6% смятат, че повишената цена се дължи на високите претенции на пострадалите. Едва 4% свързват високите цени на ГО с дейността и интересите на адвокатските кантори, които се занимават със застрахователни дела и обезщетения. Пиарите на властта могат спокойно да се гръмнат!


38% категорично не одобряват намаляването на максималния размер на застрахователното обезщетение от 120 хил. лв. Според тях, по този начин ще намалее финансовата сигурност за хората при възникнал инцидент. Подобна мярка среща подкрепа от едва 4%.


Според 30% за неблагоприятната за потребителите тенденция отговорност носи държавата е лицето на - Комисията за финансов надзор (КФД).  Подобни нагласи подчертават характерната негативна оценка на обществото за държавните институции и структури.


9% от всички слючвали ГО декларират негативен опит. 59% заявяват, че не са имали сериозони проблеми. 32% обаче отказаха да дадат конкретен отговор.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп