Свързани новини

04.12.2018 14:42

Маринов: Нахлулият в президентството е бил с пистолета на жена си

Видян 1373 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   72-годишният Сашко Игнатов, който вчера се опита да нахлуе  в президентството с пистолет,  остава в ареста. Това информира министърът на вътрешните работи Младен Маринов, съобщи Труд.

  Стана ясно и че оръжието, с което е бил Игнатов, не е негово, а на съпругата му. На въпрос дали е открита информация, че мъжът е искал да нарани някого, Маринов отговори, че задържаният не е показвал оръжието си и не е заплашвал никого, но най-вероятно е имал такива намерения.

   „Това показва, че имаме добро взаимодействие със служителите на НСО и че добре охраняваме сградите на институциите. Към момента извършителят е задържан в 1-во РПУ на СДВР. Оръжието не е негово, той го притежава незаконно. Оръжието е на неговата съпруга. Колегите проверяват начина, по който той се е сдобил с него и дали то е съхранявано правилно, така че работата продължава. Към момента изясняваме мотивите, търсил е внимание по някакъв негов проблем”, каза вътрешният министър.

По-късно от пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че е повдигнато обвинение на мъжа, взета му е мярка за постоянен арест.  Обвиняемият е задържан с огнестрелно оръжие в сградата на президентството на Република България на 03 декември 2018 г. В 01 РУ - СДВР е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.339 ал.1 от НК.



След докладване на делото в Софийска районна прокуратура наблюдаващият прокурор е повдигнал обвинение срещу С. Игнатов, за това че на 3 декември 2018 г. около 15.20 часа в град София в сградата на президентството на Република България, е държал огнестрелно оръжие – пистолет марка Валтер, и 19 броя боеприпаси – патрони за огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешение, издадено на основание Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите средства.
Спрямо С. Игнатов е взета мярка за неотклонение Задържане под стража за срок до 72 часа. За това престъпление се предвижда наказание Лишаване от свобода от две до осем години години.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак