Свързани новини

04.12.2018 10:25

Искат отстраняване на министър заради текст по Брекзит

Видян 1686 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Във вторник британските депутати ще започнат дебати по предложения от Тереза Мей план за сделката по Брекзит, след като председателят на Парламента Джон Бъркоу приеме искане за отстраняване на министър, съобщи The Guardian.

Министър е заплашен с изгонване от Камарата на общините, след като лейбъристите и Демократичната юнионистка партия получиха позволение да внесат спешно искането, с което обвиняват правителството, че не ги е уважило, като не е публикувало пълния текст на правната рамка по Брекзит. То представлява призив към останалите депутати да посочат „министрите, които са виновни за това, че не са спазили“ правната регламентация. То е подписано от министъра по Брекзит в сянка сър Кер Стармър, лидера на парламентарната група на демократичните юнионисти Найджъл Додс, а също и от депутатите на Шотландската национална партия, либералните демократи, партията на Уелс и партията на зелените.

Предложението е обявено като последно предупреждение и по думите на лейбъристите, ако във вторник бъде гласувано, но правителството не се съобрази с него, ще бъдат предприети следващи мерки. Това означава, че ще се търси отговорност от високопоставено лице, или от министъра по въпросите на кабинета Дейвид Лидингтън, или от главния прокурор Джефри Кокс и ще бъде поискано тяхното отзоваване.











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни