Свързани новини

03.12.2018 10:46

Йончева: Дончев на практика ме подкрепи

Видян 1097 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатът Елена Йончева тълкува думите на вицепремиера Томислав Дончев за борбата с корупция като подкрепа на нейната инициатива, заяви самата тя в писмо до медиите.


Припомняме, че вицепремиерът обясни, че за истинската борба с корупцията е нужна помощта на гражданите, иначе няма как да стане, а и държавата няма механизмите на Биг Брадър, няма реформа без съпротива, системата трябва да се самоконтролира.


Според Йончева тези негови думи означават, че българският вицепремиер е запознат с доклада на Държавния департамент на САЩ за инвестиционния климат по света за 2018 г., който е остро критичен.


Тя подчертава, че в раздела за България се казва, че чуждестранните инвеститори продължават да изразяват "безпокойство относно върховенството на закона в България. Корупцията ендемична, особено при реализиране на големи инфраструктурни проекти".


В писмото си Йончева благодари на Дончев и за това, че е намерил сили да подкрепи както искането на БСП за независима експертиза на българските магистрали в европейска лаборатория, така обявената в подкрепа на тази проверка онлайн петиция към гражданите на България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от