Свързани новини

03.12.2018 09:52

Психическо напрежение провокирало репликата "абсолютен престъпник", за която плащаме 108 бона

Видян 1817 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ако с такъв ентусиазъм отразявахме успехите на прокуратурата, обществото щеше да има съвсем друг вид", заяви бившият зам.-градски прокурор на София Роман Василев, помолен неколкократно да коментира поведението си при ареста на бившия военен министър Николай Цонев през 2010 г. Тогава Василев го накара да клекне на колене с белезници и го обяви за "абсолютен престъпник".


Преди дни стана ясно, че Цонев ще получи 108 хил. лв. от държавата т.е. от данъкоплатците, след като окончателно осъди прокуратурата за моралните вреди, които е претърпял от ареста си и делото за подкуп срещу него, по което преди 3 г. беше окончателно оправдан.


"Психическото и емоционалното напрежение към онзи момент, доведе до тези неконтролирани мои думи, но аз още същия ден, съм се извинил за тях и съм се отвел от досъдебното производство, за да няма съмнения. Но няма да си заравям главата в пясъка заради това, което съм казал", заяви Роман Василев в предаването Тази неделя по бТВ.


Допълни, че тогава стресът по това дело е бил доста голям. "Тези думи не са за хвалба и го приемам, не съм се крил, поднесъл съм извинения. Аз обичам мъжките приказки и още на следващия ден съм се извинил. Поел съм отговорността за цялата операция, независимо от това кой какви ангажименти е имал по нея", каза Василев. Отбеляза, че други не са поели вината си, визирайки бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.


"Опитват се да изкарат, че градският прокурор Роман Весилев и прокуратурата са най-големите виновници в държавата", заяви още Роман Василев. И отбеляза, че това не е единственото дело, по което подсъдимите след това са осъдили държавата за обезщетения.


"Обезщетението – то е низ от много действия. Оправдателната присъда на Цонев, да има обезщетение. Искате да прехвърлите вината на някой затова, че има оправдателна присъда. Никъде в света няма сто процента осъдителни присъди", заяви още бившият прокурор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Михо 30.06.2019 14:08

    Да ги плати психическия.

  • 002 Михо 30.06.2019 14:08

    Да ги плати психическия.

  • 001 AnonimenБАЙ ПЕШО 30.06.2019 14:08

    Първо се извинил още същият ден а малко по-късно казва, че се е извинил на другият ден. ЛЪЖЕЦ. Не съм наясно защо АЗ, ТИ и ТОЙ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ за некадърността на този глупак.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв