Свързани новини

03.12.2018 09:28

Павлова взема финансите или българите в чужбина?

Видян 5118 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Търся работа на Лиляна Павлова”, е заявил пред различни хора премиерът Бойко Борисов. Това ще бъде само една от предвижданите от него правителствени промени. Тяхната цел ще бъде да изпреварят зимата на данъчното недоволство – 2/3 от колите в България ще получат честитки с драстичен скок на налога, а в 140 града, начело с Бургас и Варна 2,5 пъти расте облагането на основно жилище.


Всичко това е изключително странна мярка на фона на приказките за вдигнати приходи и е знак или че в хазната пари де факто липсват, или че някой се опитва да свали Борисов отвътре, а идват избори – поне 2 пъти през 2019 г, а по-вероятно 3 пъти. Възможно ли е на този фон Павлова да заеме поста на финансов министър?


Вицепремиерът Красимир Каракачанов призна пред 19 минути, че е предложил тя да заеме нова позиция - на министър по българите в чужбина, след като бъде закрита ресорната агенция. Павлова едва ли би приела, тъй като министър без портфейл по българите в чужбина би било понижение дори спрямо поста по европредседателството. Напомняме, че заради издаването на фалшиви удостоверения за български произход, които после министерството на правосъдието оформя в европейски паспорти, България е обект на разследване на Европейската комисия по искане на Европейския парламент, като освен лидера на ВМРО, брюкселските медии вече замесиха в скандала вицепремиера Захариева и евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев. Господата от тройката отрекоха да имат общо с казуса, докато заместник-министър председателя по правосъдната реформа и външен министър обяви, че била „изненадана”.


Павлова е доктор по икономика, завършила е по-престижния УНСС в сравнение с Академията в Свищов на Горанов и спокойно би могла да поеме финансовия ресор, коментират анализатори. Особено с магистратурата си по европейска интеграция, а именно слабото усвояване на фондовете през последните 4 години е причина за неправенето на капиталовите разходки в поредни бюджети, откъдето пък математически се получават широко рекламираните „излишъци”. Още повече, дясна ръка и пиар на Павлова е Таня Митова, която вече е била на същата позиция във ведомството при емблематичните министри Милен Велчев и Симеон Дянков. ГЕРБ има и други варианти, които вече се обсъждат във висшите кръгове – най-малко двама министри с различни ресори в Борисов 3 са били титуляри във финансите в други кабинети.


Оставането на Горанов на поста вече афиширано се определя като недопустимо предвид скандалите с имоти около него и очевидните нарушения на няколко закона, както през почивните дни беше подчертано и от лявата, и от центристката, и от дясната опозиция.


Всички искат публично оставката му, а никой от ГЕРБ не излиза в негова защита, което е показател, че партията също е притеснена от казусите около него. Особено, като си припомнят знаковото му напускане в най-тежкото за организацията време - нещо, което всички там изобщо не са забравили, показва наше допитване сред когото трябва. „Можеше поне наем да плаща за апартамента и вилата на Кръстника, вместо да ги ползва безвъзмездно”, е най-често споделяният от висшите партийци коментар.


Напомняме, че освен данъчно недоволство, през зимата ще избухне масово автентично и съвсем справедливо недоволство и от сметките за парно. Очакванията са те да бъдат с 25% по-високи от миналата година, независимо, че двете увеличения тази бяха 7,45% от 1 юли и 8% от 1 октомври след грандиозните 23% през 2017 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и