Свързани новини

02.12.2018 21:34

Макрон обмисля извънредно положение заради протестите

Видян 1724 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският президент Еманюел Макрон проведе кризисна среща в Париж, който се превърна в бойна зона по време на антиправителствения протест срещу покачващите се цени на горивата и високите разходи за живот.


Макрон се срещна с министър-председателя, министъра на вътрешните работи и висши служители на службите за сигурност в президентския дворец, за да обсъдят ситуацията. Говорителят на правителството потвърди, че администрацията на Макрон обмисля налагането на извънредно положение. Той каза, че президентът е отворен за диалог, но няма да промени политическите реформи.


По-късно източник от Елисейския дворец заяви, че вместо извънредно положение президентът е говорил за адаптиране на силите за сигурност към бъдещите протести.


Ескалиращото насилие и гневът на обществото срещу икономическите реформи на Макрон доведоха до загубата на контрол над народа му.


 Макрон посети Триумфалната арка и други райни, засегнати от насилието днес. Сълзотворен газ и зашеметяващи гранати бяха изстреляни, използвани бяха и водни оръдия от силите за сигурност за възстановяване на реда.


 412 души бяха арестувани вчера по време на най-тежките сблъсъци в столицата в продължение на години. 378 души все още са задържани. Общо 133 бяха ранени по време на бунтовете.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп