Свързани новини

30.11.2018 16:30

US сенатор: Турция да избира или С-400, или програмата за F-35

Видян 1515 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Правителството на Турция трябва да избере между това да приеме доставките на руските зенитно-ракетни системи С-400 „Триумф“ или да остане партньор в международната програма за изтребителите F-35. Това предупреди новият председател на сенатската комисия за въоръжените сили Джеймс Инхоф, предава Bloomberg.

„Турция не може да остане в програмата F-35, ако продължи напред с доставките" на руската система, заяви сенаторът от Републиканската партия в изявление за американската медия. Коментарите му бяха по повод доклада на Пентагона, изготвен по поръчка на Конгреса на САЩ, в който бяха отправени предупреждения, че „администрацията ще преразгледа продължаващото участие на Турция като една от осемте страни партньори", предаде Фокус.



Турция е важен партньор в международната програма за F-35 и е единственият източник в света за някои от частите на бойния самолет. Тя е част от нея от 1999 г. насам, като оттогава насетне отбранителната й индустрия заема активна роля в производството на самолети и инвестира 1,25 млрд. долара в развитието на изтребителя.



Страната планира да закупи 100 самолета F-35 през следващите години, но към настоящия момент е одобрена продажбата на 30 от тях. Първите два ще бъдат предадени на турските военни до март догодина.



През декември 2017 г. Анкара се съгласи да купи две руски системи С-400 в сделка на стойност над два милиарда долара. Турските официални представители многократно заявиха, че споразумението е наложително с цел покриване на нуждите на страната за националната й сигурност.


 На 25 октомври министърът на отбраната Хулуси Акар заяви, че Турция ще започне инсталирането на противоракетни системи С-400 през октомври 2019 г.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни